Съединените щати ще продължат да провеждат съвместни военни учения на двустранна

...
Съединените щати ще продължат да провеждат съвместни военни учения на двустранна
Коментари Харесай

САЩ продължават с военните учения след провокациите на Северна Корея

Съединените щати ще продължат да организират съвместни военни учения на двустранна и тристранна основа с Южна Корея и Япония, с цел да подобрят отбранителните качества на страните против провокациите на Северна Корея.

Това съобщи на брифинг в сряда Джон Кърби, координатор на Съвета за национална сигурност за стратегически връзки, представен от " Йонхап ".

Той също така призова Северна Корея да стартира разговор.

" Работим с всички наши съдружници и сътрудници, с цел да продължим да оказваме напън върху Пхенян, сподели Кърби. Бих споделил, че явно оставаме подготвени да седнем без предварителни условия с Ким Чен-ун, с цел да се опитаме да намерим дипломатическия път тук за денуклеаризацията на полуострова. Това предложение към момента е в действие ", добави той.

Американски публични представители споделиха, че Северът остава без отговор на американските оферти.

Кърби подчерта необходимостта от военна подготвеност за противопоставяне на потенциална севернокорейска експанзия.

" Ще продължим да пазиме нашите ползи, както и тези на нашите съдружници по контракта Япония и Южна Корея, сподели той. Ето за какво ние продължихме да се опитваме да подобрим опциите си за събиране на разследваща информация там, в тази част на света, както и да се уверим, че от позиция на готовността сме военно подготвени да защитим себе си и нашите съдружници. Видяхте повече двустранни учения сред нас и нашите съдружници ", добави Кърби.

Припомняме, че от края на септември Северна Корея изстреля близо 40 балистични ракети, заедно със стотици артилерийски снаряди, като в същото време упрекна взаимните военни учения на Съединени американски щати с техните съдружници, че предизвикат нейното държание.

Съединени американски щати отхвърли изказванието на Северна Корея, настоявайки, че взаимните учения са били провокирани вместо това от изстрелванията на севернокорейски ракети и че те имат чисто защитителен темперамент.

Кърби сподели, че САЩ ще продължат да организират взаимни военни учения със своите съдружници.

" Видяхте още двустранни учения сред нас и нашите съдружници. Видяхте тристранни учения, тристранна съгласуваност. Всичко това ще продължи ", сподели той.

Той също по този начин прикани Пекин да помогне за понижаване на напрежението, като сподели: " Китай има въздействие в Пхенян. Бихме желали те да употребяват това въздействие за възстановяване на районната сигурност. "

" Досега те не са посочили никакво предпочитание в действителност да окажат подобен напън върху Пхенян, какъвто знаем, че могат да окажат. Така че ние ще продължим да работим отвън този път, с цел да сме сигурни, че сме подготвени ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР